Kollektioner

Kulturhistorisk Bok

Med mönster från sent 1700- till 1950-tal, tryckta med originalvalsar eller som rekonstruktioner efter tapetfragment funna främst i Norden, representerar Kulturhistorisk bok ett rikt urval av tapeter som varit vanligt förekommande under perioden.

Tid & Rum

Tid & Rum är Lim & Handtrycks senaste kollektion och omfattar 115 blad med mönster från 1800-talets mitt fram till och med 1960. Bland mönster som bl a Biedermeier, 1800-talets nystilar, Arts and Crafts, Art nouveau, Jugend, Nationalromantik m.fl. finns ett rikt urval av tapeter som passar till såväl tidstypisk arkitektur som till helt moderna sammanhang.

Funkis

Med sina 36 blad representerar boken perioden 1925 till 1950. Samtliga mönster är tryckta med originalvalsar.

Utanför kollektion

Lim & Handtryck arbetar löpande med att utveckla de befintliga kollektionerna. Här av finns alltid ett stort lager utanför kollektion som Lim & Handtryck brukar benämna ”specialer”.  Här har vi samlat några av dessa. När de är slut är de slut, men vi trycker dem gärna igen vid minsta order om 10 rullar.


Bårder

Lim&Handtryck har ingen kollektionsbok med bårder men lagerför ett antal bårder i olika stilar som finns med på bild i kollektionerna Kulturhistorisk bok och Tid & Rum. Utöver dessa trycker Lim&Handtryck några bårder på beställning av vilka några kan ses här. Vi har även ett lager av smala original bårder från 1930-50-talen.
Samtliga bårder passar fint att kombinera med vår limfärg Bionyans. 

Två gånger Carl

Lim & Handtryck trycker ett antal mönster designade av två ”Carlar” som båda genom sina verk gjort stora avtryck i Svensk inredningshistoria. Mönstret ”Åt Solsidan – Klöver & Bin” är skapat av Carl Larsson och ”Fågel Blå”, ”Tussilago” och ”Korsblomma” av Carl Malmsten. Vid försäljningen av dessa går del av behållningen till Barncancerfonden (Klöver & Bin) och till Stiftelsen Siv & Carl Malmstens Minne. Sistnämnda  delar årligen ut stipendier till hantverkare som fortsätter att verka i Malmstens anda. 

Är du intresserad av att rekonstruera en tapet?

Varukorg