Om oss

Vision

Med avstamp i historiska stilmönster och med hänsyn till miljön vill Lim & Hantryck med sitt hantverk bidra till att göra världen vackrare. Lim & Handtrycks färger och tapeter är hantverksmässigt tillverkade med erfaren­het från fjärde generationens tapet­makare. Produktionen sker småskaligt med eko­logisk hänsyn på västkusten i det egna makeriet i Mölndals Kvarnby, strax söder om Göteborg. 

Historik

Sedan 2007 drivs Lim & Handtryck av Henrik och Ann-Charlott Strandberg. Vi började som färg- och tapetkunder och när grundare och fjärde generationens tapetmakare, Michael Rasmussen, nämnde att han ville avveckla eller sälja företaget för att ägna sig åt sitt andra stora intresse – båtbyggeri – beslutade vi oss för att ta vid.

Kvarnbyn

Ett kraftfullt och vackert vattenfall störtar mellan industrilämningarna i riksintresseförklarade Kvarnbyn. Just där vattnet stillar sig ligger Lim & Handtrycks färg- och tapetmakeri i ett fd pappersbruk. Närheten till ett handpappersbruk, ett aktivt stadsmuseum, en internationellt känd konstskola samt andra hantverkare och kreatörer gör att vi trivs i området och vi tror att det syns i det vi gör.

Varukorg