Vision

Gör världen vackrare

Med avstamp i historiska stilmönster och med hänsyn till miljön vill Lim & Hantryck med sitt hantverk bidra till att göra världen vackrare.

UNIK FÄRG OCH TRYCKMETOD
Lim & Handtrycks färger och tapeter är hantverksmässigt tillverkade med erfaren­het från fjärde generationens tapet­makare. Produktionen sker småskaligt med eko­logisk hänsyn på svenska västkusten, i det egna makeriet i Mölndals Kvarnby. Mönstren trycks i en över 100 år gammal limtryckmaskin med tillhörande hängtork kallad ”Rosenmaskinen”. Den matta limfärgen tillverkas och nyanseras okulärt med mineral- och jordartspigment efter eget recept. Tryckmetoderna (block- och valstryck) och den unika färgen skapar tidlösa stilmönster med vacker lyster och briljans. 

KVALITET, AUTENTICITET, EKOLOGI OCH ESTETIK
Valet att hålla fast vid hantverksmässiga och ursprungliga tryck­­metoder och färger blandade av naturliga råvaror gör vi av flera skäl. Ett viktigt skäl är att det i restaureringssammanhang ger helt autentiska tryck. Genom att utesluta syntetisk kemi i våra produkter, bidrar vi/ni som väljer dem till att minska miljöbelastningen i form av inte minst plaster till våra största interiöra ytskikt (väggar och tak). Förutom miljöaspekten i stort är det förstås bra vid handhavandet, för byggnaden i sig och för dem som skall leva och verka i dessa miljöer. Det kanske mest påtagliga resultatet av våra val är emellertid den estetiska upplevelsen i rummet. De matta färgernas lyster och briljans samt tryckens livfulla relief ger helt enkelt vackrare tapeter och färger.

Välkommen att ta del av Lim & Handtrycks värld av mönster och färger som förmedlar en upplevelse i tid och rum – tillsammans gör vi världen vackrare!

Ann-Charlott & Henrik Strandberg
Färg- och Tapetmakare

LAGERVAROR, BESTÄLLNINGSVAROR OCH REKONSTRUKTIONER
Lim & Handtrycks tapeter presenteras via kollektionsböcker vilka finns hos våra återförsäljare samt här på vår hemsida www.limohandtryck.se. Rekonstruktioner och anpassade koloreringar och tryck utförs på uppdrag (Vals-/blocktryck och handkolorering). Vår matta limfärg – Biofärg – tillverkas och nyanseras på beställning för interiört måleri.

”Valet att hålla fast vid ursprungliga tryck­­metoder och färgtyper har till viss del med kulturhistoria att göra, då det ger autentiska tryck, men framför allt skapar det karaktärs­fulla och vackra tapeter.”

Varukorg